anotherworldinmyeyes.blogg.se

En sten föll från himlen.

Publicerad 2013-07-31 13:55:00 i tankar

En liten sak kan göra stor skillnad. 
Ner föll en sten från himlen ända ner till botten av havet. Plums lät det när den nudda vattenytan, bonk lät det när den nudda botten. Stenen passa inte helt in i botten för det bara var en massa sand där. Sand så långt man kunde se, stenen kände sig ensam och ville till andra stenar. Men den kunde inte röra sig, den var paralyserad.
Men så föll en till sten ner från himlen och då blev stenen glad. Nu var inte stenen ensam längre, den hade fått en vän.
 
Verklighetsförankrad på två filurer jag känner.

HEJ

Publicerad 2013-07-30 11:10:57 i Allmänt

Jag har varit i Sverige och har inge internet på datorn där och så ville inte mobilen hjälpa till heller. Men nu är jag hemma igen!

Vi följde musiken.

Publicerad 2013-07-22 00:14:00 i tankar

Jerker och jag var ute igår 00:06 nånstans där. Vi följde musiken och alla människor. Det blev för många och för höga ljud av allt prat så vi knöt våra fingrar och gick tätt ihop iväg mot det tysta och mörka. Där det är som lugnast för två människor som blir mindre bland för många. Vi vandra hand i hand i natten tillsammans, påväg mot ingenstans. För fokuserad av hans närhet så jag inte märkte att vi gick fel. Men vi kom hem igen.
Det var ett äventyr. Vi var på ett oskriver uppdrag av rymden, av stjärnorna. Men stjärnorna såg vi inte, bara månen. En fin vit vacker måne.
Nu sitter jag ensam hemma och tänker på små saker runt om oss. 
 
Detta är några plast blommor som vi har i köket, tycker dom är så vackra så ville ta kort på dom.

Mitt ''yttre'' titta fram.

Publicerad 2013-07-19 03:12:00 i tankar

Sminkade mig och spraya upp mitt hår. Att se mig i spegeln med detta på fick mig att känna mig annorlunda. Som en helt annan person, men bakom det ynka jag har på mig så gömmer sig mitt lilla jag. 
Röda läppar, så kyss bara. Bakåt slickat hår/lurvigt, så fräckt. Maskaran, för att smälta ihop hela ansiktet. Mitt ''yttre'' blev så exaltherad av att se det den såg så den var lite fräck mot kameran på slutet när jag hade bytt till en ny tröja..
 
Det var dåligt gjort. Men ''yttre'' ville så gärna.
 
 

Att fånga en söt regnbåge.

Publicerad 2013-07-18 16:13:36 i tankar

En vanlig polkaklubba man ser. Jag ser en fångad regnbåge som har tappat många av dens färger. En ätbar regnbåge. Jag åt en söt regnbåge och den gav mig lycka. Jag undrar hur dom kunde fånga in denna söta regnbågen som man inte kan ta i, för handen åker bara genom den. Hur dom nu har gjort, så är det fantastiskt och inte omöjligt. Att fånga en regnbåge, som jag sen får äta.
 
 
Jag åt en regnbåge.
 

Att ''skapa'' något.

Publicerad 2013-07-17 13:43:00 i tankar

Det finns personer som jag lever för, som jag verkligen älskar över hela mitt pulserande hjärta. Det finns också saker runt oss som jag lever för, som gör mig glad. Som solen och månen. Tillexempel när solen går ner och skapar olika färger på himlen. Att en stor lysande sol kan göra så himlen blir tillexemper rosa. Eller när månen kommer fram och lyser upp den mörka himlen. Den bästa årstiden som finns då månen är uppe är vintern. Allt blir mörkare och stjärnorna blir klarare. Och så kommer månen och lyser upp med sitt vit ljusa sken. 
Vi använder kameror för att ta kort på dessa magnefika skapelserna för att kunna visa andra. Men även om vi tar kort på dom med dom bästaste kamerorna som finns så kommer dom aldrig vara så fina som dom är när vi ser dom med blotta ögat!  
 
Och en annan sak som jag lever för och älskar är att baka. Ta tillexempel ett vanligt pepparkakshus som alla delar är färdigjorda. Men så måste man sätta ihop alla dom delarna och kanske pynta den med. Vi skapar ett pepparkakshus, så som det var menat att vara. Ordet att ''skapa'' gör mig så glad. Att skapa ett pepparkakshus med lite pynt på. Eller en muffin, eller en tårta. Vad som helst! För vi skapar.
 
 
Dessa är en liten del av allt det jag har skapat.

Låset och nyckeln.

Publicerad 2013-07-16 16:18:15 i tankar

Vad finns det i denna lilla låda med låset? Jo pengar, eller hur?
Ett litet lås på en låda som behöver EN nyckel. Som kärlek va? Två personer som är gjorda förvarandra, precis som låset och nyckeln. Dom är helt olika på utsidan, men dom är fortfarande jorda av samma metall. Precis som oss, fast vi har skellet. Och inut i denna låda så finns det pengar, och bara nyckeln kan hjälpa låset att låsa upp det. Precis som oss, fast inut i oss finns det ett hjärta. 
Om man tänker på det så går allt ganska bra ihop.
 
 

Ibland så är elden också hungrig.

Publicerad 2013-07-15 23:22:00 i tankar

Om ni ser det jag ser. Så ser ni en eld som är hungrig.
Om ni tänker det jag tänker. Så tänker ni att den rör sig i takt efter sin hunger. Precis som magen låter när den är hungrig, fast elden rör sig. Och sprakar. 
Om det ska finnas någon logik i elden, så rör den sig av luften. Och sprakar av pinnarna. Men om man tänker om på allt, så måste det inte vara så alls. Elden lever, precis som vi gör. 
 
~Let fire free, it's life to.~
 
 

Uppe bland molnen.

Publicerad 2013-07-11 14:03:00 i tankar

Tänk att flyga uppe bland molnen, att få röra dom. Att andas in den friska luften som går igenom dina lungor och ut igen. Se ner mot jorden på det grönska. Och sen, mot fysikens lagar. Landa på ett moln och titta ner mot alla.
 
 
 
 
 
 
 

Min glädje ballong.

Publicerad 2013-07-09 23:26:23 i tankar

Vissa ser det här som en vanlig gul ballong, jag ser det som en glädjeboll.
 

Man blåser in sin luft in i den lilla plastfiguren och den formas till en boll. Man ger sin energi till att blåsa upp denna lilla plast ballongen som man valde. För att den ska bli ''Något helt''.
 
 
Något slag av en ''Fantasi figur'' som finns på riktigt. Men som bara är gjord av plast och färgämnen. 
 
 
Min glädje ballong, en av dom många andra.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela